logo

دانستنی هایی درباره مهمترین فلز گرانبهای جهان

دانستنی هایی درباره مهمترین فلز گرانبهای جهان

دانستنی هایی درباره مهمترین فلز گرانبهای جهان

آنچه از طلا می دانیم اینکه مهمترین فلز گرانبهای جهان می باشد ، این فلز از نظر اهمیت بازرگانی و اقتصادی از بالاترین درجه امتیاز برخوردار می باشد.در این بخش دانستنی هایی جالب درباره طلا را بیان می کنیم.

دانستنی های جالب درباره طلا

خانه فرش دستباف ایران – جهان فرش : رنگ طلای خالص زردسیر است. بزرگترین قطعه طلای طبیعی که تاکنون استخراج گردیده و به ثبت رسیده است ۶/۹۵ک.گ است. علامت اختصاری طلا در جدول تناوبی عناصر AU، وزن مخصوص طلا ۳/۱۹ گرم بر سانتیمتر مکعب و دارای وزن اتمی ۹۶۷/۱۹۶ و عدد اتمی آن ۷۹ می باشد. درجه ذوب آن ۷۶/۱۰۶۴ درجه س، نقطه جوش آن ۲۷۰۰ درجه س است.

طلای خالص آنقدر نرم است که حتی با ناخن روی آن را می توان خط انداخت.

ده حقیقت بسیار جالب و خواندنی در باب این فلز گران بها هست که ممکن است بسیاری از این موارد را بیش از این نشنیده باشید و ندانید.

٫طلا احتمالا اولین فلزی بوده است که توسط انسان های ماقبل تاریخ نیز کشف شده است. قدمت کشف طلا بر اساس علم باستان شناسی و یافته های آن به ۴۰۰۰ سال ماقبل میلاد حضرت مسیح بازمی گردد که از تاریخ عصر حجر نیز فراتر می رود.
٫در قرن هفتم میلادی از رگه های طلا برای ساختن دندان مصنوعی توسط دندان پزشکان ایتالیایی استفاده می شده است. تا ابتدای قرن ۱۶ میلادی ،استفاده از طلا برای پر کردگی دندان رواج داشته است.

٫در آزتک، منطقه ای واقع در جنوب مکزیک فعلی طلا را به نامی متفاوت می خواندند. تئوکیوت لت که معنای ورقه های طلا را می داده است.قدمت این نام مجددا به عمر بسیار بالای کشف طلا اشاره دارد.

٫طلا خاصیت کشش و چکش خوری بالایی را دارد که :در ریختگری می توان از هر انس طلای خالص ، ۵ میلیون طلای خرد شده یک اینچی را شکل داد . در حالتی دیگر همان یک انس طلا را می توان در حدود ۸۲۰ متر با قطر ۵ میکرون کشش داد. این میزان قطر طلا معادل یک دهم قطر یک تار مو است.

٫این فلز گران بها مقاومت بسیار بالایی دارد که به سختی خراب شده و از بین می رود.از زمان قدیم تا به حال این مطلب گفته شده و این باور وجود داشته است که ” طلا قیمت خود را دارد.” بنابراین آن را می توان آب کرد و دوباره ساخت ولی از بین نخواهد رفت. تمام طلاهایی که در گذشته کشف شده اند،امروزه ۸۵ درصد آن ها همچنان استفاده می شوند.

٫دیواره بیرونی فضاپیمای آپلو ، توسط ورقه طلا پوشیده شده است تا فضا نوردان را از خطر تشعشع اتمی حفظ کند.در حال حاضر نیز کلاه های مخصوص فضانوردی با لایه نازکی از طلا پوشانده می شود تا چشمان فضانوردان را از شدت نور محافظت کند.

٫ راه های دستیابی به طلا در مواردی به محیط زیست آسیب وارد می کند.معادن طلا محلی است که مقدار بسیار بالایی از مواد شییایی خطرناک و کشنده را وارد راه های آب کرده و هم چنین اکسید نیتروژن و اکسید سولفور به هوا تبخیر می شود.

٫ در ذخیره طلا، کشور ایالات متحده آمریکا ،مقام اول را دارد.با این وجود اگر بخواهیم به طلا به عنوان یک زینت نگاه کنیم، کشور هند بالاترین مقام را در استفاده طلا از این جهت دارد، به طوری که بیست درصد کل طلایی که در دنیا به عنوان زیورآلات مورد استفاده است، در لباس ساری هندی ها به کار رفته است.

٫ بر روی زمین، بزرگترین میزان تجمع طلا در اقیانوس ها است.تخمین زده می شود که میزان طلای موجود در اقیانوس ها در حدود یک میلیون تن است. تا به حال متاسفانه راه کار مناسبی برای استخراج طلا از اعماق اقیانوس ها ارائه نشده است.

٫با این وجود، این میزان از طلا اشاره شده در مقابل مقدار موجود درفضا بسیار کم است.بر اساس آخرین اطلاعاتی که از سفینه “نیر” در سال ۱۹۹۹ به دست آمده است ، مقدار طلا تنها در یکی از سیاره ها به نام اروس بیش از کل میزان طلایی است که تا به حال بر روی زمین استخراج شده است. متاسفانه، انسان هنوز نمی داند که باید چگونه در فضا می توان معدن حفر کرد.

 

 

دانستنی هایی درباره مهمترین فلز گرانبهای جهان

 

 

منبع : آسمونی









دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز با * علامت‌گذاری شده‌اند .

* نام :
* ایمیل :
وب سایت :