logo

آموزش ۸ رشته در مرکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای آزادی برای خانواده های زندانیان

آموزش 8 رشته در مرکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای آزادی برای خانواده های زندانیان

آموزش ۸ رشته در مرکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای آزادی برای خانواده های زندانیان

مدیرعامل انجمن حمایت از خانواده‌های زندانیان مشهد گفت: ما تقاضا داریم خیّرین حساب زندانی را از خانواده‌اش جدا بدانند.

 

خانه فرش دستباف ایران – جهان فرش : هوشنگ شریف‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه تقریباً به‌طور مستقیم و غیرمستقیم ۱۵۰۰ خانواده را تحت پوشش داریم، افزود: برخی از خانواده‌ها از لحاظ اقتصادی نیازمند کمک مستقیم هستند و باید در طول ماه کمک‌هزینه معیشتی دریافت کنند؛ برخی دیگر نیازمند کمک‌های اقتصادی نیستند اما باید خوراک فرهنگی آن‌ها تأمین شود.

وی ادامه داد: از کلاس‌های کاهش آسیب‌های اجتماعی گرفته تا مشاوره‌های فردی و اصول زندگی و تربیت فرزندان، مشمول این خوراک فرهنگی می‌شود. در مواردی نیز، نیازهای پزشکی این عزیزان با تفاهم‌نامه‌هایی که با برخی بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی بسته‌ایم، پاسخ داده می‌شود.

مدیر سابق زندان مرکزی مشهد با اشاره به اینکه ۳۰۰ نفر به‌صورت مستقیم تحت حمایت ما هستند، تشریح کرد: حمایت‌هیا مالی از مبلغ ۶۰-۷۰ هزار نفر برای هرنفر شروع می‌شود و تا مبلغ ۲۰۰ هزار تومان می‌رسد. در کنار این مبلغ، به این عزیزان سبد کالا داده می‌شود. سبد کالای ما نیز شامل اقلامی به ارزش ریالی ۱۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان است. پوشاک نیز از دیگر گزینه‌های حمایتی ما نسبت‌به خانواده‌های زندانیان است که از ۵۰-۶۰ هزار تومان تا ۲۰۰ هزارتومان متغیر است.

شریف‌نژاد با اشاره به اقدامات انجام‌شده این انجمن در ماه رمضان تصریح کرد: سبد کالای ما در ماه رمضان شامل برنج، شکر، خرما، رب، تن ماهی، ماکارونی، سویا و حبوبات است که ارزش ریالی تمام این اقلام برای ۳۰۰ نفر، ۳۰ میلیون تومان بوده است.

مدیرعامل انجمن حمایت از خانواده‌های زندانیان مشهد با بیان اینکه مهم‌ترین رویکردی که در حال حاضر در انجمن حاکم است، بحث حرفه‌آموزی است، توضیح داد: ما خانواده‌ها را در مرکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای آزادی که مجوزش را از سازمان فنی‌وحرفه‌ای گرفته‌ایم، آموزش می‌دهیم. این آموزش در ۸ رشته در حال اجراست: گلیم‌بافی، قالی‌بافی، تابلوفرش، پیرایش و آرایش، گل‌دوزی، گل‌سازی و خیاطی.

شریف‌نژاد با بیان اینکه «علت انتخاب این رشته‌ها به این خاطر بود که اکثر خانواده‌های زندانیان سطح سواد پایینی دارند»، توضیح داد: از طرفی دیگر، آن‌ها می‌توانند با مهارت‌آموزی‌های لازم، این حرفه‌ها را در خانه پی بگیرند و مشغول باشند. درواقع می‌خواهیم مشاغل خانگی را ترویج کنیم.

وی افزود: اشتغال به خانواده زندانیان اعتمادبه‌نفس می‌دهد و آن‌ها را آماده ورود به چرخه تولید می‌کند. از طرفی دیگر، به خانواده زندانیان آموزش‌هایی در راستای بازاریابی داده می‌شود. از همه مهم‌تر اینکه، زمانی که شروع به این کار کنند، وام خوداشتغالی مختصری هم به آن‌ها داده می‌شود. این وام خوداشتغالی پول نیست، بلکه کالاست. به‌طور مثال، فرد می‌خواهد قالی‌بافی را شروع کند، ما برای او دار قالی و نخ را می‌خریم و در طول این مدت هم بر کار او نظارت می‌کنیم و تشویقش می‌کنیم تا در سامانه مشاغل خانگی دولت هم ثبت‌نام کند.

مدیرعامل انجمن حمایت از خانواده‌های زندانیان مشهد با بیان اینکه از آن‌جایی که به این حرفه‌آموزان مدرک فنی‌وحرفه‌ای داده می‌شود، به کمیته امداد امام خمینی (ره) برای دریافت وام خوداشتغالی نیز معرفی می‌شوند»، اظهار کرد: ما یک مؤسسه غیرانتفاعی مردم‌نهادیم که هیچ وابستگی‌ای به دولت نداریم و منابع مالی ما بیش‌تر از طریق خیّران تأمین می‌شود. به‌علاوه اقدامات خدماتی ما از قبیل ایجاد یک مرکز معاینه فنی به ما در بحث درآمدزایی کمک می‌کند. تمام پول این مرکز صرف خانواده زندانیان می‌شود.

شریف‌نژاد با اشاره به اینکه هرموقع که ما از خیّران کمک خواسته‌ایم، «نه» نگفته‌اند»، اضافه کرد: به‌خصوص در مشهد، خیّران بسیار خوبی داریم. به‌طور مثال در تعمیرات منازل برخی از این خانواده‌ها که دچار مشکلاتی از قبیل فروریختن سقف، قطع‌شدن گاز و… مستقیماً به خیّری اعلام می‌کنیم و او هم یا پول می‌دهد یا خودش وارد عمل می‌شود.

وی با بیان اینکه انجمن حمایت از خانواده‌های زندانیان در سال ۱۳۲۰ تأسیس شده است اما رویکرد و اهدافش بعد از انقلاب تغییر کرده است، عنوان کرد: بیش‌تر به سمت کاهش آسیب‌های اجتماعی و کمک به خانواده‌های نیازمند سوق داده شده است. به‌علاوه حرفه‌آموزی، بهداشت و درمان و توجه ویژه به مسائل اجتماعی، به‌طور ویژه در دستور کار این انجمن قرار گرفته است.

مدیرعامل انجمن حمایت از خانواده‌های زندانیان مشهد بیان کرد: ما تقاضا داریم خیّرین حساب زندانی را از خانواده‌اش جدا بدانند. برخی می‌گویند چرا باید به زندانی کمک کرد؟! ما می‌گوییم بله، زندانی جرمی مرتکب شده است و باید مجازات شود. اما خانواده او چه گناهی کرده است؟! اگر ما به این خانواده از جهات مختلف رسیدگی نکنیم، صدمات و لطمات مختلفی به جامعه زده خواهد شد.

وی افزود: همه آحاد جامعه باید کمک کنند تا این آسیب‌ها را کم کنیم. درواقع با کمک به خانواده‌های زندانیان داریم به خودمان کمک می‌کنیم. ما نیازمند کمک همه هستیم تا بتوانیم در جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی قدمی برداریم.

 

آموزش ۸ رشته در مرکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای آزادی برای خانواده های زندانیان

 

منبع : ایسنا







کلیدواژه ها: ، ،


دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز با * علامت‌گذاری شده‌اند .

* نام :
* ایمیل :
وب سایت :