logo

چگونه بوی بد دهان را در ماه رمضان کم کنیم؟

چگونه بوی بد دهان را در ماه رمضان کم کنیم؟

چگونه بوی بد دهان را در ماه رمضان کم کنیم؟

دهان روزه داران به علت‌های مختلفی بوی بد می‌گیرد که می توان با رعایت نکاتی ساده آن را درمان کرد..

 

خانه فرش دستباف ایران – جهان فرش : یکی از معضلاتی که روزه دارن در ماه مبارک رمضان با آن مواجه می شوند بوی بد دهان است. متخصص طب سنتی درباره علل ایجاد بودی بدن دهان و نیز راهکارهای رفع بوی بد دهان روزه داران توضیحاتی را ارائه داده است که در ادامه می توانید مشاهده کنید

سمانه رمضانی گیوی متخصص طب سنتی در خصوص بوی بد دهان روزه داران و راه درمان آن، اظهار کرد: دهان در صورتیبوی بد می‌گیرد که معده ضعیف شده باشد؛ ضعف معده زمانی اتفاق می‌افتد که فرد غذایدرهم و برهم استفاده کند، در اثر درهم خوری افراد به معده خود آسیب جدی وارد می کنند.

این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه ضعف معده ناشی از عدم هضم غذا در بدن رخ می دهد،خاطر نشان کرد: ضعف معده موجب می‌شود که غذا در معده باقی بماند و عمل هضم در بدن به خوبی انجام نشود؛زمانی که معده نتواند غذا را هضم کند این ماده در بدن باقی می‌ماند و به اصطلاح ترش می‌کند،این ترش کردن باعث تشنگی کاذب نیز می‌شود که در ایجاد بوی بد دهان موثر است.

 

رمضانی با بیان اینکه علت های مختلفی در بوی بد دهان تاثیر گذار است، تصریح کرد:زمانی که معده غذا را به خوبی هضم نمی کند، مواد زائد و ناپسند در معده باقی می ماندکه به آن بلغم گفته می شود؛ معده توان تحمل این ماندگاری را ندارد، غذا در بدن عفونت می‌کند و باعث بوی بد دهان در فرد می‌شود.

برهم خوری و درهم خوری عامل ضعف معده‌

وی با تاکید بر اینکه ضعف معده به علت برهم خوری و درهم خوری رخ می‌دهد، بیان کرد:افرادی که عادت به برهم خوری دارند بیشتر در معرض ابتلا به ضعف معده هستند؛ برهمخوری به معنی مصرف همزمان چندین ماده غذایی است، بدن توان هضم انواع مواد غذاییرا با هم ندارد و مصرف همزمان باعث سنگینی معده می‌شود در نتیجه آسیب های جدی به بدن وارد می کند.

این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه برای درمان بوی بد دهان باید عادت های نادرستغذایی را ترک کرد، عنوان کرد: پرخوری در زمان سحر باعث ترش کردن معده و عفونت درآن می شود؛ باید در مرحله اول غذا درست مصرف شود، معده بیش از حد پُر نشود،در زمان افطار و سحر مایعات و جامدات با هم استفاده نشوند تا معده بتواند به درستی عمل هضم غذا را انجام دهد.

وجود باکتری بی هوازی یکی از علت های بوی بد دهان

رمضانی با تاکید بر اینکه وجود باکتری بی هوازی در دهان یکی از علت های بوی بد است، بیان کرد:بوی بد می تواند ناشی از وجود باکتری بی‌هوازی در دهان باشد، این باکتری به دلیل باقی ماندنغذا در دهان به وجود می آید، نوع صحیح مسواک زدن در از بین بردن این باکتری بسیار موثر است؛دهان میلیون ها باکتری دارد، این موجودات ریز می توانند ذرات باقی مانده در غذا را تجزیه کنند و منتشر شوند،در نتیجه گازی در دهان ایجاد می‌شود که ماندن این گاز در دهان بوی بد تولید می کند.

وی با اشاره به اینکه یکی از علت های بوی بد در دهان خشکی آن است، مطرح کرد: خشکی دهانفرد باعث کاهش بزاق در دهان می‌شود که برای پاک کردن دهان و نیز از بین بردن ذراتی که بوایجاد می کند ضروری است و کمبود این بزاق باعث ایجاد بو می شود؛ لذا در ماه رمضان افراد به دلیل کممصرف کردن آب، دهانشان بو می گیرد، بر همین اساس سعی کنند در زمان سحر و افطار آببه میزان کافی مصرف کنند و در این وعده‌ها از موادی استفاده کنند که آب را در بدنشان نگه داردمانند شربت خاکشیر، سکنجبین و تخم شربتی، این مواد باعث می شود فرد در طول روز کمتر تشنه شود.

این متخصص طب سنتی با تشریح اینکه بهداشت ضعیف دهان یکی از علت های ایجاد نفس بد بو است،یاد آور شد: مسواک زدن و نخ دندان کشیدن اشتباه باعث می شود ذرات غذا در دهان باقی بماند، این ذرات در دهان فاسد و باعث ایجاد بیماری های لثه می شود؛ افراد باید به نوع غذا، زمان مصرف مایعاتو جامدات، برهم خوری و درهم خوری توجه کنند تا بوی بد رفع شود.

بیشتر بدانید:بوی بد دهان ناشی از بیماری یا کثیفی دهان

اکبر فاضل استاد دانشکده دندان پزشکی دانشگاه تهران در گفت و گو ر خصوص ارتباط بوی دهان با بیماری افراد،اظهار داشت : همیشه بوی بد دهان ناشی از کثیفی دندان یا باقی مانده غذاها در بین دندان ها نیست گاهی اوقات با تمام رسیدگی ها، اما باز هم بوی بد دهان باقی می ماند که مشکل را باید جای دیگری جستجو کرد.

وی در مورد بوی بد دهان ناشی از عوامل دهانی گفت: پوسیدگی دندان، استعمال دخانیات،باکتری‌های تجمع یافته بر روی سطح زبان موجب بد بویی دهان می شود .

فاضل افزود: مشکل دیگر بد بویی دهان ممکن است در اثر عوامل سیستمیک مانند دیابت،عفونت های لثه ای ، روکش های نامناسب دندانی و بیماری‌هایی نظیر گوش، حلق و بینی، التهاب سینوس ها، لوزه ها و ریه ها پس از عفونت های دهان و دندان باشد.

وی توصیه کرد: در صورت بروز این مشکل، بیمار ابتدا به دندان پزشک و پس از برطرف شدنعوامل دهانی چنانچه بازهم بوی بد دهان احساس شد، به متخصصین گوش، حلق و بینی و گوارش مراجعه کنند.

 

چگونه بوی بد دهان را در ماه رمضان کم کنیم؟

 

منبع : پرشین وی







کلیدواژه ها: ،


دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز با * علامت‌گذاری شده‌اند .

* نام :
* ایمیل :
وب سایت :