logo

چگونه غذاهای نذری را نگهداری کنیم؟

چگونه غذاهای نذری را نگهداری کنیم؟

چگونه غذاهای نذری را نگهداری کنیم؟

غذاهای نذری یکی از غذاهای متبرک است که تمامی افراد طرفدار آن هستند. ولی در نگهداری غذاهای نذری نکته هایی را باید رعایت کنید تا غذای تان به یک غذای ناسالم و مضر تبدیل نشود.

 

نکته هایی مهم برای نگهداری اصولی غذاهای نذری

خانه فرش دستباف ایران – جهان فرش : این روزها به برکت مراسم عزاداری امام‌حسین علیه‌السلام هر کدام از اهالی خانه که از مجلس عزا برمی‌گردند دست پر و با چند ظرف غذا به خانه وارد می‌شوند و گاهی هر کدام به نیت دیگری هم غذایی نذری در دست دارند.

نگهداری غذای نذری راه و رسم و فوت‌و‌فن خاص خودش را دارد چون این غذاها در حجم زیاد پخته می‌شوند و مراحل آماده‌سازی آنها ممکن است از روزها قبل صورت گرفته باشد و در روز موعد، صرفا اجزای غذا باهم ترکیب شده باشند احتمال فاسدشدن آنها هم بیشتر از غذاهای دیگر است، بنابراین برای مصرف آنها باید توجهات ویژه‌ای به خرج دهید.

ما امروز چند پیشنهاد قابل تأمل برای نگهداری این غذاها داریم و یک پیشنهاد فوق ویژه برای کسانی که علاقه فراوانی به نذری دادن دارند و چون گمان می‌کنند از عهده‌اش برنمی‌آیند از این فیض محروم می‌شوند.

حواستان به آسایشگاه ها باشد

اگر شما بانی برگزاری یک مراسم هستید و غذایی که پخته‌اید بیشتر از اندازه‌ای است که محاسبه کرده بودید، برنج و خورش را بدون ریختن در ظرف یکبار‌مصرف، یعنی بدون مخلوط کردن آنها با هم، در قابلمه‌هایی مناسب بریزید و به آسایشگاه سالمندان یا مراکز نگهداری از کودکان بی‌سرپرست یا مراکزی مانند اینها که حتما از غذای سالم شما استقبال می‌کنند، ببرید.

تا جایی که می‌توانید در کنار غذا از ماست به جای سالاد استفاده کنید و دوغ را هم جایگزین نوشابه کنید.

سعی کنید از مصرف ظرف‌های پلاستیکی و فومی خودداری کنید.

از اطرافیان، همسایه‌ها و دوستان و نزدیکانتان هم بخواهید که برای گرفتن غذای نذری ‌شان ظرفی همراه خود بیاورند تا هم هزینه‌ها و هم مضرات مصرف و بازیافت نشدن این ظروف به عهده شما نباشد.

مراقبت باشید غذای نذری طمع نداشته باشید

درست دقایقی بعد از اینکه غذای نذری را به دست‌تان دادند، تصمیم بگیرید که می‌خواهید با این غذا چه کنید؟ معمولا غذاهای نذری را در ظرف‌های فوم و پلاستیک می‌کشند و داغ بودن غذا ممکن است طعم پلاستیکی و نفتی‌مانندی را به غذا منتقل کند و نگهداری آنها برای ۲ تا ۳ روز اصلا کار درستی نیست.

اگر گمان می‌کنید تا روز بعد، مصرفی برای غذاهای نذری ندارید، از انبارکردن غذا در یخچال پرهیز کنید چون هم غذا کیفیتش را از دست می‌دهد و هم ممکن است به غذایی ناسالم تبدیل شده باشد.
اگر در راه رسیدن به خانه عابران یا کارگران و کودکان کار را دیدید، می‌توانید غذا را به آنها بدهید.

حتی گاهی ممکن است گرفتن یک ظرف غذا برای یک خانواده ۳ تا ۴نفره کافی باشد.

اگر که متبرک بودن غذای عزاداری اباعبدالله مدنظر باشد، خوردن و چشیدن از یک غذا برای تبرک جستن کفایت می‌کند.

همسایه‌ها هم گزینه مناسبی برای دادن غذاهای نذری هستند، قبل از اینکه کلید را داخل در خانه بچرخانید، یک یا ۲ غذا را برای آنها ببرید.

زود تصمیم بگیرید

یادمان باشد قرار است اسراف نکنیم و نمی‌خواهیم یک غذای نذری را که زحمات فراوان و همینطور هزینه قابل‌توجهی برای تهیه آن انجام شده است، روانه سطل زباله کنیم.

از طرف دیگر نباید با مصرف خوراکی‌هایی که مدتی طولانی مانده‌اند سلامت خود را به خطر بیندازیم و مسموم شویم.

رطوبت، گرما و هوای گرد و خاکی بیش از هرچیز دیگری می‌توانند غذا را فاسد کنند.

اگر غذای نذری را برای نگهداری به منزل آوردید، بلافاصله آن را از ظرف یکبار مصرف خارج کنید و داخل یک ظرف شیشه‌ای یا مناسب که در آن به خوبی بسته می‌شود و هوا نمی‌کشد، بریزید.

بهتر است برای گرم کردن غذا هم از شعله گاز استفاده کنید و باید بدانید که هرگز نباید غذاهای نذری را با ظرف پلاستیکی یا فومی آن داخل مایکروویو قرار دهید چون با این کار مقدار فراوانی مواد مضر را همراه با هر قاشق از غذا، وارد بدنتان می‌کنید.

کیفیت غذاهای نذری و یا حتی خانگی، مخصوصا غذایی که اصل آن برنج باشد، بعد از فریزکردن و یخ زدن به‌شدت کاهش پیدا می‌کند.

پس تا جایی که می‌توانید از قراردادن غذاها در فریزر خودداری کنید یا اینکه نهایتا آنها را ظرف ۲ تا ۳ روز مصرف کنید.

 

چگونه غذاهای نذری را نگهداری کنیم؟

 

منبع : پرشین وی







کلیدواژه ها:


دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز با * علامت‌گذاری شده‌اند .

* نام :
* ایمیل :
وب سایت :